Inför IS Halmia - FC Trollhättan

Dags för omgång 7 i stekheta och superjämna Division 1 Södra.

En snabb titt i tabellen ger oss Qviding som halkat efter lite (1 poäng) och Husqvarna som dragit ifrån (18 poäng, dock en match mer spelad), annars är det riktigt tight och från en nedflyttningsplats upp till kval till Superettan skiljer det ynka 4 poäng. Ett riktigt getingbo med andra ord.

Bortalaget FC Trollhättan bildades så sent som 2001 av en sammanslagning mellan dem gamla rivalerna Trollhättans IF och Trollhättans FK. 2009 och 2010 tillhörde man Superettan men sedan 2011 har det varit spel i division 1.
I årets seriespel började man lite knackigt där det direkt blev förlust på hemmaplan mot Husqvarna
(1-3), efter att fortfarande inte ha vunnit efter tre spelade omgångar så verkar man nu ha trampat igång på allvar.

Vinst 3-1 borta mot Qviding följdes upp med ännu en seger, denna gång borta mot Karlstad (2-0). Senaste matchen spelade man 2-2 hemma mot Oddevold, en match där man hade ledningen med både 1-0 och 2-1 men inte lyckades knyta ihop den berömda säcken.
I truppen finns bland annat fd allsvenska Edwin Phiri och forne Halmstad BK-talangen Enrique Alexandersson.

Hemmalaget IS Halmia har även dem lagt i en extra växel, senast blev det lite överraskande seger med 1-0 borta mot IF Sylvia. En mycket stark insats som verkligen visar att vi är i Division 1 för att stanna, i alla fall innan vi ger oss av uppåt i systemet...
Tränare Lindau har en bred trupp att mixtra med, även om det troligtvis blir en startelva liknande senast. Märk väl att när vi väl haft avstängningar eller skador så finns det fullgoda ersättare på bänken, en väldig styrka som kan bli avgörande när vi summerar tabellen efter säsongen.

Vi hoppas såklart på mycket folk och 3 poäng, och glöm inte att damerna spelar innan herrarna på Örjans Vall imorgon. Köper ni entré på dammatchen så får ni två matcher till priset av en.

Väl mött imorgon på Örjans Vall!

IS Halmia - Borgeby 13.30
IS Halmia - FC Trollhättan 16.00

// Christoffer "Mallorca" Andréasson 

Etiketter: herr