Inför IF Sylvia - IS Halmia

Med tanke på den långa bussresan och tidiga avsparkstiden imorgon (14.00) så åker Halmia upp till Norrköping för övernattning redan på fredagseftermiddagen.

 

IF Sylvia har börjat serien med 8 poäng på dem fem första matcherna. Senast blev det en oerhört tung förlust på bortaplan mot Oddevold (1-2). Sylvia ägde första halvlek och borde nog att ha säkrat vinsten redan i halvtid (ledning 1-0), i andra halvlek fick man först en tuff utvisning efter två hårt dömda gula kort, inte nog med det utan domaren hittade även en straff till Oddevold och matchen var förlorad.

 

Som ni säkert vet så var Sylvia riktigt nära en konkurs under försäsongen och räddades av grannklubben tillika Allsvenska IFK Norrköping. Man har i dagsläget ett nära samarbete lagen emellan och förutom att 8 spelare i truppen är inlånade från IFK så delas även tränarsysslan av gamle guldtränaren (Hammarby 2001) Sören Cratz. Sören som även tränar IFK Norrköpings U-16-19.

 

I Halmia är det mungiporna uppåt efter segern mot Lund senast. Kushtrim Maholli är tillbaka efter sin avstängning och saknas gör bara Ribic och Klang (menisk). Angenäma problem för tränare Lindau att få tillbaka Kushtrim när Nehat gjorde en så stark insats senast (bl a 2 assist). I övrigt inget att rapportera om i truppen utan allt är under kontroll.

 

Återstår att se om där blir några Halmianer på läktaren imorgon, om inte annat så ses vi kanske på everysport.com där ni kan följa matchen live.

 

//Christoffer "Mallorca" Andréasson

 

 

Etiketter: herr