Halmias damer på dam-EM-event

Det är drag kring damfotbollen i Halmstad just nu. Dam-EM står för dörren och dessutom ligger IS Halmias damer i toppen av serien.

 

På onsdagen var IS Halmias damer inbjudna till Jutarumsskolan där man under dagen slog ett slag för damfotbollen. Det arrangerades bland annat ett "mini-EM" med matcher mellan olika skolor i Halmstad. 450 barn fanns på plats och fick träffa tre profilstarka spelare i IS Halmia. Johanna Björkheim, Jessica Jingblad och Fia Pettersson skrev autografer så pennorna glödde.

- Det är viktigt att lyfta upp damfotbollen i Sverige. Det är så många tjejer som lägger av att spela tidigt. Att få fler att hålla på längre är jätteviktigt, säger förskolelärare Marie-Louise Gulda till Sveriges Radio Hallands hemsida.

Förutom IS Halmias närvaro under dagen så fanns även Halmstads BK, Emil Jylhänlahti (bolltrixare) och EM-bucklan på plats.

 

IS Halmia laddar annars för fullt inför matchen mot Kungsbacka DFF på bortaplan på tisdag klockan 19.00 på Tingbergsvallen i Kungsbacka. Laget har tränat bra hela veckan och kommer också att lägga in en extraträning under helgen.

 

Instagram:

Ni kan numera också följa laget bakom kulliserna via Instagram. Sök efter ISHDAM.