IS Halmia - Lunds BK 2-1 (1-0)

IS Halmia tog säsongens andra trepoängare efter att ha besegrat Lunds BK med 2-1. Men det satt långt inne....

 

Det var en fartfylld match vi blev bjudna på, mängder av omställningar och chanser åt båda hållen.

Lund var inte alls ofarliga och kunde med lite flyt åkt hem med alla tre poäng. Men idag var kollektivet Halmia ett svårstoppat lag, man slet som djur över hela planen och fick välförtjänt in segermålet med bara sekunder kvar på stopptiden i andra halvlek. Calle Genberg matchvinnare efter att ha kommit högst på hörnan och nickat in tvåan.

 

Halmia tog ledningen knappa halvtimmen in i matchen, efter ett mönsteranfall med Nehats skarvning till Sabo så satt 1-0 bakom en chanslös Lundamålvakt. Dessförinnan hade Halmia haft svårt att riktigt komma igång och blev hårt tillbakatryckta av ett Lund med hög press. 

Dagen till ära så ställde Halmia upp med en 4-4-2 taktik med Nehat och Genberg på topp, två stora starka anfallare som är svåra att ta bollen av, detta märktes inte minst när Lund pressade och våra backar fick slå långa bollar upp i plan, gång på gång sögs bollen ner av Nehat och Genberg, trots hård markering i ryggen. Sista minuterna av första halvlek blev lite griniga med många avblåsningar, trots några halvchanser för bortalaget så gick Halmia till pausvila med 1-0 i bagaget. Något som inte riktigt speglade matchen då Lund var väl så farliga när man fick chansen.

 

Inför andra halvlek spekulerades det om Halmia skulle lyckas försvara sin ledning, Lund var överraskande bra och det skulle krävas hårt jobb för att inte släppa in dem i matchen på riktigt.

 

Det blev som vi befarade, Lund kommer ut och fortsätter sitt fina spel och bara 6 minuter in i halvleken så sitter kvitteringen där. Efter lite slarv i Halmia så får en Lundspelare bollen i straffområdet och kan enkelt lägga in bollen till en helt omarkerad spelare på andra sidan straffområdet som behärskat nickar in kvitteringen. Nu känns det helt plötsligt riktigt tungt och frågan är om Halmia kan resa sig. 

Sista halvtimman är det chanser åt båda hållen i vartannat anfall, båda lagen går för vinst och ytor öppnas åt båda håll. 

När publiken börjar leta efter sina paraplyer och göra sig redo för hemfärd så får Halmia en sista chans, hörna med troligtvis bara sekunder kvar. Nehat stegar upp och drar iväg en fin hörna mot främre stolpen, Genberg kommer högst och nickar in 2-1. Enorm glädje och publiken tror knappt att det är sant. Avsparken hinner bara bredsidas innan domaren blåser av matchen, oj vilken vinst!

 

Segern skall tillägnas alla 11 spelare (inga byten!) som jobbar hårt i 90 minuter, ingen nämnd ingen glömd. 

 

Lund däremot var det bästa laget jag sett i år (hemmamatcherna bara) och kommer garanterat plocka trepoängare vart det lider. Stefan Ilic´ var suverän på sin kant.

 

Halva potten vanns av lott 2807 och detta gav 1760 kr. Grattis!

 

Händelserna hittar ni minut för minut på everysport.com

 

Lite bilder från matchen finns här.

 

// Christoffer "Mallorca" Andréasson

Etiketter: herr