Inför IS Halmia - Lunds BK

Den 5e omgången av division 1 södra ska kompletteras med två matcher denna måndagskväll.

 

Hemmalaget IS Halmia tar emot skåningarna Lunds BK på Örjans Vall klockan 19.00.

 

Efter förlusten senast borta mot Husqvarna så är det nu dags för poäng igen, helst alla tre. Gör man en snabb titt i tabellen märker man ganska fort att det är ett riktigt getingbo där alla slår alla. Egentligen är det bara Qviding som har lite problem i botten utan en enda seger hittils. Med tanke på den jämna serien så är det behövligt med en seger igen. Allt för att inte hamna under det försmädliga nedflyttningsstrecket. Förutom Ribic långtidsskada är Kushtrim fortfarande avstängd (spelklar till nästa match), samt att Simon Klang har problem med sitt knä. Mangfors är fit for fight efter sin lårkaka senast.

 

Lite info om dagens motståndare:

 

Lunds BK bildades 1919 och klubben har fostrat spelare som t.ex. Roger Ljung och Martin Dahlin. Efter att förra säsongen blivit 2a i serien och sedan misslyckats i kvalet till Superettan så har Lund fortfarande ingen vinst efter fyra omgångar i årets seriespel. Tre oavgjorda och en förlust (mot Karlstad) är facit hittills. Senaste matchen blev 2-2 hemma mot Oddevold, något som ändå får ses som ett framsteg jämfört med matcherna innan.

 

Lund har ett spelskickligt lag som innehar väldigt mycket potential, och det skulle förvåna väldigt mycket om man inte börjar ta trepoängare och avancera i tabellen ganska snart. Spelare att hålla ett extra öga på är målvakten Christoffer Matwiejew, lagkaptenen Robin Andersson och mittfältskreatören Stefan Ilic'.

 

Vi hälsar Lunds BK välkomna till Örjans Vall och hoppas på en underhållande match.

Etiketter: herr