Fjärde segern för Halmia dam

IS Halmias damlag är inne i "zonen". Igår spelades den andra hemmamatchen och den fjärde totalt i division ett. Det blev en ny seger och matchen slutade 2-0 (1-0) mot Asarum.

 

Det var en något konstig match som bland annat innehöll sju ribbträffar och en rad missade målchanser. Halima var mest effektivt och gjorde matchens två enda mål. 1-0 genom Johanna Björkheim och 2-0 genom Jessica Jingblad.

Det var runt 200 personer runt Sannarp och såväl radio och som tidningar bevakade matchen. Dessvärre gjorde inte Halmia en topprestation.

- Vi föll tillbaka ordentligt jämfört med matchen mot Stattena men det är en styrka att kunna vinna matcher även när vi inte spelar på topp, säger tränare Håkan Magnusson.

 

Närmast väntar Kungsbacka DFF och det är ett lag som är favoriter till seriesegern. Matchen spelas i Kungsbacka tisdagen den 21 maj.

 

Även Halmias B/U-lag ångar på i division 3. Laget leder serien efter fyra raka segrar. I veckan spelade laget seriefinal mot VGLT och vann med 7-1.

 

IS Halmia har också ett samarbete med IF Centern och det laget spelar i en serie i Skåne som heter dam U-Elit där bland annat LB07 och LdB Malmö står för motståndet. Laget har spelat fyra matcher och ligger för närvarande tvåa med 10 poäng. På lördagen tappade Centern sina första poäng då man spelade 2-2 mot LB07 på bortaplan.

 

Övriga resultat för Centern i dam U-elit:

Stattena-Centern 1-7

Centern-Borgeby 6-0

FC Hessleholm-Centern 0-3

 

Tiden talar för Halmia dam; både nu och i framtiden.

 

 

 

Etiketter: dam