Husqvarna FF - IS Halmia 1-0 (1-0)

Halmia förlorade den svåra bortamatchen mot Husqvarna.

 


Trots gott mod i truppen efter segern senast mot Kristianstad så lyckades inte Halmia knipa poäng av nya serieledarna Husqvarna FF.

Med Ribic skadad och K.Maholli avstängd så fick som väntat Ingves och Thomasson förtroendet från start denna soliga söndagseftermiddag. Matchen fick dock en trist början efter att mittbacken Mangfors dragit på sig en skada bara ett par minuter in i matchen, Johan kunde inte fullfölja utan fick bytas ut mot Möller. Inte riktigt den matchinledning vi hade hoppats på.

 

Husqvarna skapade ett par hyfsade målchanser första halvtimmen, annars var det mycket ställningskrig och "den fina fotbollen vi önskade oss lyser med sin frånvaro" som HFF's rapportör på everysport.com så fint uttryckte det. 

 

Matchen skulle dock öppna upp sig betänkligt dem sista 7 minuterna av första halvlek, först ut var Husqvarnas Haidari som från ingenstans får bollen i luften och smäller till med volley och 1-0 är ett faktum. Bara några minuter senare får Genberg chans att kvittera från straffpunkten, tyvärr räddar målvakten skottet som är välplacerat men i "rätt" höjd för målvakten. Halvtid och underläge 0-1 för Halmia.

 

I andra halvlek lyckades inte Halmia skapa någon press förrän i dem allra sista minutrarna då man bet sig fast genom ett par halvlägen och hörnor. Dessförinnan hade Gulda haft bortalagets bästa kvitteringschans när han i den 78e minuten missade ett volleyskott från straffpunkten efter en hörna av Crona. Tyvärr blev det inga poäng denna match utan Husqvarna genom volleyskottet av Haidari knep alla tre pinnarna.

 

Nya tag till nästa match, då hemma mot Lund på måndagen den 13e Maj kl 19.00 på Örjans Vall.

Etiketter: herr