IS Halmia - Kristianstads FF 3-0 (1-0)

Foto Christoffer Andréasson Foto Christoffer Andréasson

Decimerat Halmia körde över Kristianstad

 

Dem 292 åskådarna på Örjans Vall fick se en händelserik fotbollsmatch denna soliga lördageftermiddag.

 

Hemmalaget tog tidigt tag i taktpinnen och var matchen igenom det spelförande laget. Första halvtimman var spelet fortfarande jämt och Kristianstad såg ut att bli en tuff nöt att knäcka, även om Halmia såg ut att vara fullproppade med självförtroende efter förra helgens utskåpning av Torslanda, resultatet till trots (0-0).

 

I matchminut 28 hände något som skulle förändra matchbilen än mer till hemmalagets fördel. Ervin Ribic tvingas lämna pga skada och nyförvärvet Wilhelm Ingves får göra sin seriedebut i den rödvita dressen. In fick vi en stor stark bollvinnare med offensiva kvaliteter och fast besluten om att ta vara på chansen som nu dykt upp.

 

Sakta men säkert äter Halmia sig högre och högre upp i planen, efter ett par chanser med tex en frisparksvariant och ett inlägg med svagt avslut så kommer till slut det förlösande första målet för hemmalaget. I minut 40 avancerar Sabo på vänsterkanten och snurrar upp sin markering långt upp på läktaren, inte nog med det utan han drar iväg ett helt underbart inlägg mot Genberg som är tätt markerad i boxen. Inlägget sitter på ögonbrynet och Genberg har "bara" att komma högst på bollen och vinkla in den vid bortre stolpen. 1-0 och Örjans Vall kokar av glädje.

 

Halmia fortsätter att ösa på framåt och både Taube och Crona har lägen att utöka men utan att lyckas denna gång. Istället händer något mycket märkligt i första halvleks sista minuter...

Kristianstads målvakt går ut och med visst besvär plockar ner en hemmahörna när Halmias K.Maholli satsar för fullt för att hinna få en fot på bollen, tyvärr hinner inte Maholli fram i tid utan träffar istället målvakten som blir skogstokig och börjar slå med knytnävarna mot Kushtrim. Kush är dock inte sen med att vifta tillbaka och slagsmålet är i full gång mellan flera hemma och bortaspelare. 

När det värsta tumultet lagt sig och domaren samtalat med båda sina assisterande kollegor så förväntade nog sig hela Örjans Vall ett rött kort till både Kush och Selimovic i KFF-målet. Istället valde mannen med kort och pipa att visa rött kort till Kushtrim och GULT kort till Selimovic. Om Örjans Vall kokade vid 1-0 målet så exploderade densamma ut i en visselorkan utan dess like den här gången.

Bara sekunder efter domslutet så blåses den första halvleken av och spelarna lämnar planen med väldigt bladade känslor inför halvlek nummer två.

 

Klarar Halmia av att hålla spelet uppe med en man mindre? Kommer KFF flytta upp sina positioner och ta över matchbilden? Räcker 1-0 ledningen från första halvleken? Detta var några frågor man ställde sig i paus.

 

Det fanns inget befog för oron kan man konstatera i efterhand. Halmia startade andra halvlek precis som man avslutade den första, fyllda med självförtroende och tålamod så rullade man ut Kristianstad över hela planen. Sabo har fortsatt lekstuga på sin kant och kommer gång på gång runt och hittar inlägg, ena gången täcks det av en vilt jagande försvarare och andra gången serverar han en kanonboll som tyvärr varken Ingves eller Genberg hinner sätta tån på.

 

I minut 51 är det istället Sabo som blir frispelad av ?, Sabo tar emot och avslutar retfullt enkelt in 2-0.

Innan krutröken hunnit lägga sig från 2-0 så vinner Ingves bollen högt i plan och serverar Taube i straffområdet, Niclas gör en dragning och blir fälld = straff. Genberg går fram och stänker dit 3-0 rakt upp i nättaket mitt i målet.

 

Resten av matchen blir en fotbollsuppvisning, precis som Kristianstads tränare sa efter matchen så såg bortalaget mer ut som ett pojklag på besök. Halmia vann allt vad närkamper, inkast, hörnor, dueller heter. Medans ett KFF med en man mer såg nervösa ut och hellre rullade bollen hem till egen planhalva istället för att gå på offensiva utflykter.

Halmia kunde mycket väl utökat ledningen när Genberg (skott över), Mangfors (nick på hörna som räddas av försvarare på mållinjen) och Taube (räddning av målvakt sedan Taube blivit snyggt framspelad av Österberg) fick sina chanser. 

 

Hemmalaget ställde upp enligt följande:

 

                              Käck

Österberg - Egzon - Mangfors - Gulda

                 Ribic (ut 28) - Taube

Kushtrim (rött kort 45+) - Crona (ut 80) - Sabo (ut 73)

                           Genberg

 

Ingves (in 28), Younnes (in 73), Thomasson (in 80).

 

Halva potten gav 1480 kr och det var lottnummer 2686 som vann.

 

 

Nedan hittar ni länkar om lördagens batalj på Örjans Vall.

 

Bilder från matchen 

Halmias Svenska Fans

Hallandsposten

Hallandsbloggen

Kristianstadsbladet

Kristianstad FF's hemsida

Everysport.com

Etiketter: herr