Inför IS Halmia - Kristianstads FF

Då var det dags för omgång tre i division 1 södra 2013.

 

Dagens motståndare är inga mindre än Kristianstads FF. Avspark 16.00 på Örjans Vall.

 

Kristianstads FF bildades så sent som 1990. Trots sin ringa ålder så har man tillhört eliten i Svensk fotboll under dem senaste åren, 1999 spelade man t.ex. i landets näst högsta serie (då kallad div1). Dem tre senaste åren har man placerat sig 10a, 6a och 4a i division 1 södra. Trots att man tappat ett par tongivande spelare inför årets säsong så tippas man vara med och kriga i toppen av tabellen i år. Man har startat ganska lovande där Karlstad enkelt besegrades med 2-4 på bortplan i premiären, för att i senaste omgången klara 0-0 hemma mot stora seriefavoriten Oddevold. Kristianstads målvakt Mirza Selimovic räddade en straff med ca kvarten kvar.

 

Intressanta spelare är t.ex. #8 Henrik Fribrock (lagkapten och bror till före detta HBK-aren Martin Fribrock), #15 Andreas Wrele (bror till HBK-aren Joakim med samma efternamn), #18 Fabian Gustafsson (Tvåa i skytteligan bakom Calle Genberg förra året i div2 södra götaland, då spelandes för Kvarnby), #20 Eldin Karisik (92 matcher i allsvenskan med Helsingborg och Göteborg) och #23 Robin Kacaniklic (äldre bror till svenska landslagsmannen Alexander Kacaniklic).

 

I hemmalaget Halmia finns inga skador/avstängningar som stör, och mycket talar för samma startelva som senast mot Torslanda. 

 

Vi hälsar Kristianstads FF välkomna till Örjans Vall och hoppas på en underhållande match.

 

Ps. damerna spelar sin hemmapremiär kl 14 på Halmstad Arena, ni som köper entrébiljett på damernas match har fri enté på herrarnas match kl 16. ds

Etiketter: herr