Truppen till seriepremiären

Äntligen är det dags för damernas seriepremiär. På lördag (20/4) beger sig truppen till Glimåkra för match på bortaplan.

Truppen är i stort sett intakt. Enda orosmolnen på skadesidan är att Frida Jingblad har en skada i magmuskeln och Tilda Bengtsson ådrog sig en kraftig stukning i fotleden. Däremot är Amanda Haar Johnsson tillbaka i truppen efter en resa till USA.

Inför premiären har ISH haft en bra vinter med bra förberedelser.

- Vi har runt 80 sammankomster sedan vi började säsongen. Vi fick möjlighet att spetsa formen i Spanien en vecka och jag tycker att atmosfären runt laget och klubben är mycket bra, säger Håkan Magnusson.

 

I tisdags spelade laget genrep mot Öster, som spelar i elitettan och det blev förlust med 3-1. Arbnora Robelli gav laget ledningen i den första halvleken.

- Precis som matchen mot Hovås/Billdal så var det en väldigt lärorik match, säger Magnusson.

 

Samtidigt som a-laget mötte Öster så spelade U-laget seriepremiär i division 3. Det blev seger med klara 5-1 efter mål av Amanda Haar Johnsson 2, Isabelle Jokiaho, Cornelia Eriksson och Ebba Hed.

- Riktigt skönt med en bra start i trean och bra att U-lagsspelarna spetsar till konkurrensen i truppen, säger Magnusson.

 

Nu gäller Glimåkra på bortaplan och det kommer att bli en tuff öppning. Tränare Håkan Magnusson har scoutat motståndarna och säger så här om laget.

- Det är ett fysiskt lag med en del spelare att se upp med. Vi är beredda och vi är ett bra lag.

 

Truppen: Anna Eckert, Michaela Dahlberg, Jessica Jingblad, Amanda Haar Johnsson, Alicia Svensson, Wendela Wedenryd, Antonia Andersson, Fia Pettersson, Katharina Nilsson, Frida Ottosson, Johanna Björkheim, Isabelle Jokiaho, Cornelia Eriksson, Irene Isaksson, Lollo Karlsson, Arbnora Robelli