IS Halmia - Trelleborgs FF 0-2

Foto Håkan Andersson Foto Håkan Andersson

Halmia förlorade premiären hemma på Örjans Vall.

 

Det var ingen sprudlande fotbollsmatch vi fick bevittna denna lördagseftermiddag. Ex-Allsvenska Trelleborg, med en stor skara medresta supportrar lyckades bäst med att förvalta dem målchanser man skapade och åkte hem med alla tre poäng.

 

Hemmalaget började annars bra, första femton minuterna var man klart piggare än bortalaget. Tyvärr kvarstår problemet från träningsmatcherna med att omvandla bollinnehav på offensiv planhalva till målchanser. Närmast var Sebastian Crona som efter fint förarbete av Kushtrim Maholli på högerkanten sköt rakt på en trelleborgsförsvarare inne i straffområdet.

Strax därefter rycker bortalaget upp sig och skapar några halvchanser innan bollen i den 30e minuten passerar mållinjen bakom Jonas Käck. I en något tilltrasslad situation fick Linus Olsson huvudet på bollen efter inspel från högerkanten, Käck viftar bort bollen men assisterande domaren står bra placerad och vinkar för mål.

Efter målet får Trelleborg luft under vingarna och pressar på för att göra tvåan innan paus, Halmia reder ut stormen och går till pausvila med 0-1.

 

Andra halvlek blir förhållandevis händelsefattig, Trelleborg ligger väldigt bra i positionerna och sätter en hög press så fort Halmia passerar mittlinjen. Väldigt tydligt att man får kortare tid med bollen och att närkampsspelet är betydligt tuffare. Halmia känns stressade och slår bort många onödiga passningar (planen var dålig, men inte SÅ dålig).

 

Trots ett visst övertag för Trelleborg så får faktiskt Halmia en riktigt bra kvitteringschans i den 65e minuten. Kushtrim löper mellan försvare och får bollen serverad fint i straffområdet, kanske att han kom lite väl nära målvakten, men nog borde avslutet blivit bättre än rakt i magen på Trelleborgs målvakt Fredrik Persson.

I den 80e minuten när Halmia försöker jaga kvittering så ger sig bortalagets Jonathan Åkerman iväg på dribblingsutflykt, en efter en passerar han Halmianerna och kan till slut refullt enkelt rulla in 0-2 vid den första stolpen. Ridå.

Tre minuter senare så vinner TFF boll på mittplan, serverar nyförvärvet Amuneke som kommer fri mot Jonas Käck, här gör vår duktige målvakt en fin parad och räddar hemmalaget från ännu ett baklängesmål. Resten av tiden spelas av och Trelleborg åker hem med alla tre pinnarna.

 

Sammanfattningsvis så vinner Trelleborg rättvist, man spelar ett smart defensivt spel med hårt tryck på vår bollhållare. När vi inte får den tid med bollen som vi är vana, samt blir aningens stillastående och allt som oftast kommer ensamma mot två trelleborgare så är det svårt att skapa lägen.

Kanske att vi förväntade oss mer av Halmia, men om sanningen ska fram så var inte Trelleborg så mycket bättre sett till hela matchen, bortalaget skapar ett fåtal chanser mer och gör även mål på dessa. Annars var det en ganska dålig fotbollsmatch och kanske att det ändå inte är så illa med vårt kära Halmia trots allt. Vi får se vad framtiden har att utvisa, nu är iallafall premiären avklarad och nästa anhalt heter Torslanda borta kommande helg. Säsongen har bara börjat, äntligen!

 

Halmias lag:

                         Käck

Klang (ut 60) - Egzon - Mangfors - Österberg

                 Ribic - Taube

       Kushtrim - Crona (ut 87) - Sabo (ut 75)

                    Genberg

 

Gulda (in 60), Nehat (in 75) och Thomasson (in 87), Karlsson, Sjögren, Ingves och Bekkaoui.

 

 

Här under kan ni läsa vad andra medier skriver om matchen:

Hallandsposten

Rapporteringen på everysport

Halmia's svenska fans

Trelleborg FF's hemsida

Trelleborgs allehanda

Hallandsbloggen

Etiketter: herr