Inför IS Halmia - Trelleborgs FF

På lördag kl 15.00 smäller det!

 

Äntligen är det dags för seriepremiär, och det är inte vilken match som helst. Gästande Trelleborg spelade så sent som 2011 i självaste Allsvenskan. 

 

Enligt uppgift så kommer 150-200 bortasupporters representera dem blåvita skånepågarna på Örjans Vall, vilket såklart bäddar för en härlig inramning och vi hoppas att vår egen supportergrupp Headhunters även dem är på plats och bjuder upp till dans.

 

Trelleborg som är den självklara förhandsfavoriten till seriesegern ställer upp med ett intressant lag på pappret. Målvakten Fredrik Persson och utespelarna Jonathan Asp, Magnus Andersson, Joakim Nilsson och Kevin Amuneke har samtliga minst 40 matcher i Allsvenskan på kontot. Inte nog med det så finns dem tidigare jättelöftena Anes Mravac och Fisnik Shala i truppen.

 

Saknas på lördag gör Zoran Jovanovic, Fisnik Shala, Tobias Mattsson och Dawda Ngum. 

 

 

I Halmia är det endast Jonas Österberg (stukat foten) som är ett frågetecken, förutom det finns hela truppen till förfogande för Peter Lindau. Hur Peter ställer upp laget är bara han själv som vet, truppen är bredare än på många år. Även om det säkert är många namn vi känner igen från förra säsongen så är det ingen som känner sig given i startelvan, detta bidrar till riktigt kvalitativa träningar när alla vill ta chansen och visa upp sig från sin bästa sida. Allt för att komma ytterligare något steg närmare dem 11 rödvita krigare som på lördag får representera IS Halmia i Division 1 Södra 2013. 

 

Håll i hatten för nu åker vi, Halmia mot Superettan 2017!

 

För er som mot förmodan inte kan ta er till Örjans Vall på Lördag så följer ni självklart matchen på everysport.com

Etiketter: herr