Division 1 – talangernas serie

Division 1 har sedan starten 2006 haft ambitionen att vara talangernas serie. Många av dagens fotbollsstjärnor har fått sin utbildning i en division 1 förening. Svenska Spel har valt att satsa på två utvecklingsprojekt säsongen 2013.

 

Morgondagens stjärnor

Morgondagens Stjärnor är höjdpunkten på säsongen då talangerna från norra och södra serierna möts i en match söndagen den 17 november i Uppsala.

Spelarna ska vara födda 1994 eller senare. Det kommer att märkas på planen vem som är den yngste spelaren av Morgondagens Stjärnor i respektive lag som kommer att bära en speciell armbindel.

 

Ungdomsbonus

För att stimulera klubbarna att matcha sina unga talanger delar Svenska Spel under säsongen 2013 ut en ungdomsbonus. Bonusen baserar sig på hur många poäng lagen får och delas ut dels omgångsvis, innehållande 6 matcher, och dels genom lagens sammanlagda poäng efter 24 omgångar, de två sista undantas.

Poänggivande spelare är samma som Morgondagens stjärnor, födda 1994 och senare.

Lagen får två poäng för spelare som startar matchen och en poäng för spelare som blir inbytt. Ungdomsbonusen kan bli dubbelt lönsam för klubbarna. Förutom speltid för talangerna delas det ut totalt 330 000 kr.

 

För resultatredovisning hänvisas till ettanfotboll.se samt tipselit.se

Etiketter: herr