Arbnora tillbaka i truppen

IS Halmias albanska landslagsspelare Arbnora Robelli är tillbaka i truppen. I dag på torsdagen gjorde hon sin första träning sedan triumfen för Albanien i VM-kvalet och redan i helgen är hon med i IS Halmias trupp i matchen mot Rössö.

- Det känns bra att vara tillbaka, säger Arbnora Robelli när regnet strilar över Sannarps blöta konstgräsplan.

 

Arbnoras Albanien spelade tre matcher i ett förkval till det "riktiga" VM-kvalet. Albanien slutade tvåa i gruppen, som vanns av hemmanationen Malta.

Arbnora Robelli åkte med Halmias trupp på träningslägret i Spanien för att bara dagen efter hemkomsten åka till Maltas huvudstad Valetta för att ansluta till Albaniens landslagstrupp. Albanien inledde sedan kvalet genom att spela 1-1 mot Malta. I den matchen spelade Robelli en timme. Efter det vann laget båda sina återstående matcher. 2-0 mot Lettland och 2-1 mot Luxemburg.

- Hela grejen att spela kvalet var en stark upplevelse men det starkaste var nog att känna att vi motbevisat många som inte trott på oss då damfotbollen inte är så stor där nere, säger Arbnora Robelli och fortsätter:

- Att ha tagit oss vidare kommer att innebära ett stort lyft för damfotbollen i mitt hemland.

 

Robelli har efter kvalet utvecklats ytterligare och blivit en ännu mer komplett spelare. Hon har sin fina teknik sedan tidigare och själv säger hon:

- Jag har blivit starkare på att hålla borta motståndare när jag får boll.

Albanien fortsätter sitt kvalande inför VM i Kanada 2015 i höst. Förhoppningsvis har Arbnora Robelli utvecklats ytterligare i Halmia då så att hon åter får förtroendet i landslagssammanhang.

- Att få göra reklam för lilla Albanien är otroligt häftigt, säger Arbnora Robelli

 

 

Etiketter: dam