Damerna på roadtripp - och Robellis VM-kval

Det närmar sig seriestart även för Halmias damer. Den 20 april spelar ISH borta mot Glimåkra och helgen efter (27/4) är det hemmapremiär mot Hammenhög.

Laget håller på att finslipa formen och i helgen spelar damerna två riktigt bra matcher. På lördagen åker truppen till Jönköping för match mot division 1-kollegan Husqvarna och på söndagen bär det av till Göteborg för match mot Hovås/Billdal. Det sistnämnda laget kommer i år att spela i den nya serien som kallas för Elitettan (motsvarande herrarnas Superetta) och de har valt att spela sitt genrep mot IS Halmias damer.

- Oerhört stimulerande och nyttigt att få mäta våra krafter mot ett så pass bra lag, säger tränare Håkan Magnusson.

 

ISH:s damer börjar att bli skade- och sjukdomsfria. Dock har Antonia Andersson en bit kvar innan hon kan spela igen efter sin axelskada.

- Enligt vår sjukgymnast så kan hon gå in i spel och min förhoppning är att hon är i full gång till vårt genrep mot Öster den 16 april, säger Håkan Magnusson.

 

Amanda Jonsson Haar är i USA och är hemma till seriepremiären.

 

Arbnora Robelli är med sitt albanska landslag och spelar ett förkval till VM. I går spelades den första matchen och för motståndet stod hemmanationen Malta. Albanien fick 1-1 och Arbnora spelade ungefär en timme.

Nästa match går i morgon (kick-off 11.00) och då står Lettland för motståndet.

 

Övrigt på skadefronten:

Marielle Nilsson börjar så smått komma tillbaka efter sin knäskada

Rebecka Lorentzon tränar också igen efter sin knäskada.

Etiketter: dam