Halmia Herr - Hässleholms IF 2-1

2-0 Målskytten Robin Thomasson 2-0 Målskytten Robin Thomasson

Halmia besegrade på lördagseftermiddagen skåningarna Hässleholms IF. Matchen spelades på Sannarp och kylan gjorde sig påmind, om inte i första så i alla fall i andra halvlek. Om det var pga att spelet värmde betydligt mer i första halvlek låter jag vara osagt.

 

Halmia ställer upp med följande startelva i första halvlek;

 

                              Käck

Klang - Egzon - Mangfors - Österberg

                     Ribic - Taube

           Sabo - Ingves - Kushtrim

                          Genberg

 

 

Halmia startar matchen övertygande, man rullar bollen fint och väntar på att ytorna ska öppna sig. Bortalaget Hässleholm ligger lågt med försvaret och försöker mest att ligga rätt i positionerna och hugga på eventuella kontringar. Första chansen för Halmia får Calle Genberg efter att ha blivit framspelad av Jonas Österberg på vänsterkanten, Jonas hittar Calle snett inåt bakåt men Calles avslut går en bit över mål. Chanserna skapas mestadels på kanterna i första halvlek, Österberg/Kushtrim och Klang/Sabo har några riktigt fina överlapp med inlägg som resultat. I fallet Klang resulterar det dock alldeles för ofta med att inlägget går rakt på närmsta försvarare och man blir tvungen att ställa om till försvar istället. Något oväntat är det nämnde Klang som får bästa chansen första halvtimman, han kommer runt på sin högerkant och skär in mot mitten och avlossar ett skott som ser ut att vara påväg in i bortre innan målvakten med visst besvär räddar till hörna. Följande hörna nickar Ingves tätt utanför. Hässleholm har något skott långt utifrån, samt en crossboll som öppnar yta bakom ett offensivt hemmalaget, annars är det bara när Halmia tappar boll på mittplan i den 35e minuten som bortalaget faktiskt kommer till avslut i något som liknar en målchans. I detta fallet lyckas en hemmaförsvarare komma emellan och störa såpass mycket att avslutet går högt över. Samtidigt som undertecknad tittar ner på sin klocka och undrar hur mycket tid som är kvar, så passar Kushtrim på att rulla in 1-0. Domaren blåser av första halvlek samtidigt som han sätter pipan i munnen för avspark efter målet.

 

En spelmässigt bra halvlek av Halmia, även om man inte skapar i närheten av så mycket målchanser som bollinnehavet skulle kunna tillåta. Yttrarna Kushtrim och Sabo är ständigt på språng och oroar, samtidigt som Ribic slår några riktigt fina genomskärare. Även Ingves förtjänar beröm för sin insats, även om hans första mål i Halmiatröjan får vänta på sig ytterligare.

 

Halmia byter SAMTLIGA spelare i halvlek, det innebär att följande elva får förtroendet;

 

                          Karlsson

Sjögren - Berndtzen - Johansson - Gulda

                   J. Lindh - Möller

      O. Lindh - Thomasson - Younnes

                           Nehat

 

 

Andra halvlek hinner knappt börja innan Thomasson, Nehat och Younnes har ett fint kombinationsspel, där den sistnämnde tyvärr avslutar en bit över mål. Just Younnes blir ganska hårt åtgången i början av halvleken, och efter bara 8 minuter är han nere för räkning efter duell med Hässleholmsback. Det är ungefär i det här läget av matchen som domaren tyvärr börjar blåsa sönder densamma, ungefär varannan minut i många gånger jämna dueller så blåses det frispark åt endera håll. Lite trist då rytmen i matchen blir helt galen. Nåja, det är efter just en frispark som det rasslar i nätet nästa gång, i den 53e minuten skickar Sebastian Möller  in en frispark mot straffområdet från vänsterkanten, där står ingen annan än Robin Thomasson och ganska enkelt nickar in 2-0 vid den första stolpen. Snyggt!


Efter målet är det bortalaget som flyttar upp sina positioner och stör Halmia betydligt mer än förut, detta leder till att hemmalaget inte får lika mycket tid med bollen och det resulterar direkt i att Halmia tappar markeringarna och Hässleholm kommer till fint avslut som Johan räddar. Halmia vill inte vara sämre utan sätter ny press framåt, först har Younnes ett skott som täcks till hörna, sedan slår Nehat en frispark som Thomasson är ytterst nära att nicka in till 3-0. Bara minuter senare är det dock bortalaget som får jubla, Hässleholm vinner boll på mittplan och går till snabb attack centralt i banan, hemmalaget hinner inte med i svängarna och en bortaspelare kommer igenom och lägger bollen i stolpen, först på returen är ännu en Hässleholmare och denna gång rullar densamma retfullt enkelt in reduceringen till 2-1.

Nyförvärvet Younnes på vänsterkanten snurrar gång på gång upp sin högerback, ena gången slår han ett instick som går jäms med mållinjen innan den fortsätter ut i straffområdet och rensas iväg, andra gången fixar han hörna och tredje gången slår han ett fint inlägg som dock blir resultatlös eftersom att ingen Halmian hunnit in i boxen ännu. Där emellan händer matchens snackis, anfallsvapet Nehat Bregaj får rött kort i en duell med en Hässleholmsförsvarare som faller till marken. Domaren menar att det är en en armbåge i ansiktet, sätter titeln på utvisningen som grov (vilket gör att Halmia inte får ersätta Nehat, som annars är brukligt i träningsmatcher) och spenderar kommande 3-4 minuter med att titta på samtidigt som Nehat klär på sig överdragskläder på bänken (för där fick han inte befinna sig!). Nehat är vansinnig och menar på att det är solklar filmning. Tragiskt om så är fallet.

Sista 20 minuterna handlar mest om hur många gånger domaren ska hinna blåsa innan matchen är slut. Hässleholm skapar lite tryck sista minuten men kommer inte närmare en räddning av Karlsson och en nick tätt utanför.

 

Svårt att betygsätta en sån här match med två ansikten (läs startelvor). Ledningen i halvtid borde dock ha varit större än 1-0, men då krävs det att man utnyttjar sitt bollinnehav och kommer till fler giftiga avslut. I andra halvlek är det främst Thomasson och Younnes som visar sig på sin bästa sida, även Gulda och till viss del Möller gör bra framträdanden.

 

Nu väntar lite välbehövlig vila och kurering av ömma kroppar från frusna konstgräs. Nästa match hemma i Sverige blir hemma mot Eskilsminne den 1a april. Innan dess ska det avverkas ett träningsläger i Turkiet, med troligen någon match inplanerad.

 

Hallandsposten

Svenska Fans

Etiketter: herr