Herrarnas trupp snart spikad

Det tar sig sa pyromanen.

 

En efter en skriver dem på för vårt rödvita gäng. Senast i raden är Kling och Klang, förlåt, Möller och Klang från Halmstad BK. Sedan innan är Berndtzen, Johansson, O.lIndh, J.Lindh och Thomasson klara, detta då dem hade kontrakt sedan förra året. Ännu ej klara är målvaktslöftet Johan Karlsson från IF Centern och nygamle Jonas Österberg från Sandviken.

 

 

IS Halmias redaktion tog sig ett snack med Sebastian Möller och Simon Klang...

 

Varför blev det just Halmia? Hade du andra erbjudanden som lockade?

Simon: Det blev Halmia för att det kändes som ett bra steg att ta ifrån HBK. Mitt första val var hela tiden Halmia och det kändes rätt från början.

Sebastian: Det blev Halmia för att jag alltid har tyckt om hur dem spelar fotboll och hur dem ser på hur fotboll ska spelas, och när jag provtränade i början så kom jag snabbt in i gänget och det har betytt mycket för mig, killarna är kanon. Jag gillar även hur Peter tänker med en tydlig spelidé och den passar mig bra. Jag hade andra erbjudanden men Halmia kändes rätt från början.

 

Vad har du för personliga mål med årets säsong?

Simon: Att ta en startplats och utvecklas inom fotbollen.

Sebastian: Mina mål är att vi som lag ska göra en bra säsong och visa Sverige hur bra Halmia är, sen mer personligt mål är att ta en startplats och prestera och hålla en jämn nivå under hela säsongen.

 

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

Simon: Snabbhet, speluppfattning, aggresiv.

Sebastian: Trygg med bollen och högerfoten, spelförståelse, viljan, allround och ledaregenskaper.

 

Hur tror du att säsongen kommer att bli som nykomling i division 1 södra?

Simon: Det kommer säkert att bli en tuff säsong, med många tuffa matcher. Med tanke på truppen vi har så borde vi hamna på en mittplacering även om vi är nykomlingar.

Sebastian: Jag tror det kommer bli bra, får vi igång det vi är bra på så kan vi vinna mot alla lag i division 1, jag längtar väldigt mycket till premiären så att vi kan få visa hur bra Halmia är.

 

Vilket lag i serien blir svårast att möta?

Simon: Ett lag som Lund som kvalade till superettan förra säsongen kan nog bli farliga.

Sebastian: Svårast lag vet jag faktiskt inte, alla lag är svåra på sitt vis.

 

Vad tycker du om träningsmatcherna hittills i år?

Simon: Vi har ju enbart mött lag från högre divisioner, och det har varit tuffa matcher, men som vi säkerligen kommer ha nytta av längre fram under säsongen.

Sebastian: Träningsmatcherna har varit väldigt givande, vi har under vissa perioder spelat ut bra superettan lag. Vi har släppt in enkla mål, men är det nån gång vi ska göra det så är det nu på försäsongen så vi kan lära av oss våra misstag. Viktigast enligt mig är att hitta rätt i vårt spel och få igång laget, klart man vill vinna alla matcher men jag är inte orolig på nått sätt, vi kommer visa vad vi går för i serien.

 

Vem i Halmia tror du skrapar ihop flest poäng i årets Guldfemman? (www.guldfemman.se/is-halmia)

Simon: Crona eller Käck.

Sebastian: Jag tror ju att jag kommer ta mest poäng, ganska självklart svar? Haha;).

 

Ska bli riktigt kul att följa dig under året, varmt välkommen och lycka till!

Simon: Tack så mycket, det kommer bli ett spännande år.

Sebastian: Tack. Ska göra allt för att vi ska få ett så bra 2013 som möjligt.

 

Etiketter: herr