Damerna säkrade platsen i nästa års division 1

I september säkrade damerna platsen i nästa års division 1 enligt det nya seriesystemet inom damfotbollen som klubbades inför säsongen 2013. Hela systemet stramas upp och en tredjedel (4 sista) av lagen i landets 9 st. div.2-serier (36 lag) ramlar ner i distriktsserierna och resten bildar bara 6 st. division 1-serier nästa år.

 

Med en storseger (6:0) mot tabelljumbon Vallens IF på hemmaplan säkrade IS Halmia en plats bland de 100 främsta damlagen i landet.

 

Den stabila och förlustfria perioden fortsätter då damerna har tagit fina skalper under den senaste månaden. Tre segrar och två oavgjorda matcher på de fem senaste och 11 av 15 poängar är ett bra facit inför den sista seriematchen på lördag borta mot Norvalla IF.

 

Matchen mot Vallens IF trots resultatet kom inte upp spelmässigt till den nivån som tjejerna presterade veckan innan. Förklaringen ligger dels i motståndet men även i saknaden av tålamodet i anfallsspelet, där vi ofta var lite för ivriga speciellt när man upptäckte svagheterna hos gästernas höga backlinje. Systrarna Jingblad såg till att spika kistan redan under första halvleken, och 3:0 i paus blev till slut 6:0 till våra tjejer. Beröm till hela truppen, plus i kanten till tremålsskytten Jessica Jingblad.

 

Vi tackar Vallens IF samt domartrion för en trevlig match!

 

Laget: Anna Eckert - Wendela Wedenryd, Fia Pettersson, Antonia Andersson (57´), Alicia Svensson - Heida Antonsdottir, Stina Ekdahl, Frida Ottosson (65´) - Catarina Nilsson, Jessica Jingblad, Frida Jingblad (70´)

Avbytare: Julia Carlsson (65´), Iréne Isaksson (57´), Isabell Jokiaho (70´)

Målskyttar: Jessica Jingblad 3, Frida Jingblad 2, Catarina Nilsson

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter